CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Piramida orzechowa
Przyrządzenie ciasta: Połączyć składniki biszkoptu i ubić na wysokich obrotach na puszystą masę (5-7 minut). Wypiekać blat biszkoptowy w temp...

  • Ciasto biszkoptowe provenda: 500g
  • Jajka 250g
  • Woda 50g
  • Kakao provenda 0
  • 5 łyżeczki
  • Składniki na krem: Krem do tortów czekoladowy 260g
  • Mleko 600g


Przyrządzenie ciasta: Połączyć składniki biszkoptu i ubić na puszystą masę (5 - 7 minut). Następnie 1/3 biszkoptu przełożyć do formy tortowej o średnicy 25 m.Do 1/3 masy dodać rozpuszczone kakao Provenda JB (2 łyżki wody i 0/5 łyżki kakao cieme) dokładnie połączyć i wylać do formy. Uzupełnić foremkę trzecią częścią jasnego biszkpotu. Łyżką lekko zamieszać ciasto tak aby powstał wzór ślimaczka. Opiekać w temperaturze 180°C przez 50 minut. Przyrządzenie kremu: Wszystkie składniki połączyć i ubić na puszystą masę.


Biszkopt tortowy po wystygnięciu kroimy na trzy blaty, każdą smarujemy i przekładamy kremem tortowym, obsmarowujemy tort kremem czekoladowym. Do dekoracji zostały użyte ręcznie robione motylki czekoladowe z polewy czekoladowej PROVENDA WHITE.


  • Piernik na świąteczny stół
  • Piramida orzechowa
  • Wianuszek wanilia
  • Przepis na nagrody
  • Czosnkowa zupa kremowa
  • Piernik szprycowany z marmoladą
  • Czekoladowy jeżyk
  • Tort mecenas
  • Pyzy z farszem
  • Naleśniki

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA