CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Wianuszek wanilia
Przyrządzenie ciasat: połączyć składniki babki i wymieszać na wysokich obrotach. Ciasto wlać do tortownicy z kominkiem. Piec w temperaturze 180...



Przyrządzenie ciasta: Wszystkie składniki ciasta wymieszać przez około 3 minuty. Ciasto wylać na blachę i wypiekać w temperaturze 180ºC. Receptura na śmietanę: Dokładnie wymieszać stabilizator z wodą, następnie dodać roztwór do ubitej śmietany i delikatnie przemieszać.


Przygotować do dekoracji polewę czekoladową PRV DARK EXTRA i migdały. Upieczone ciasto przekroić dwa razy tworząc trzy blaty. Każdy blat nasączyć lub posmarować dżemem i przesmarować przygotowaną śmietaną. Gotowe ciasto schłodzić i pokroić na równe kwadraty a następnie na trójkąty. Ciastka oblać polewą i udekorować migdałami.


  • Piramida orzechowa
  • Pyzy z farszem
  • Czosnkowa zupa kremowa
  • Piernik szprycowany z marmoladą
  • Tort motyl
  • Piernik na świąteczny stół
  • Tort mecenas
  • Przepis na nagrody
  • Naleśniki
  • Wianuszek wanilia

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA