CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Czekoladowy jeżyk
Przyrządzenie ciasta: Wszystkie składniki ciasta wymieszać przez około 3 minuty. Ciasto wylać na blachę i wypiekać w temperaturze 180ºC. Recep...



Przygotowanie farszu: do farszu prva dodać roztopioną margarynę i zimną wodę. Dokładnie wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na około 15 minut. Wychłodzona masa uzyskuje odpowiednią konsystencję, co pomaga w późniejszym procesie technologicznym. Przygotowanie pyz: Kluski śląskie Prv połączyć z wodą i dodać 2 jaja, dokładnie wyrobić na jednolita masę (ciasta nie należy wyrabiać zbyt długo). Ciasto podzielić na niewielkie kawałki, które należy spłaszczyć. Łyżeczką nakładać farsz około 10g na przygotowane ciasto i formować kule (40g). Tak przygotowane pyzy należy gotować delikatnie mieszającw dużej ilości wody osolonej ok.7 minut od chwili wypłynięcia.


Receptura wystarczy na około 40 pyz. Pyzy z farszem prv można podawać jako samodzielne danie, z sosem pomidorowym polecamy (Sos Tomato)lub polane tłuszczem i smażoną cebulką.


  • Piernik szprycowany z marmoladą
  • Naleśniki
  • Czekoladowy jeżyk
  • Czosnkowa zupa kremowa
  • Wianuszek wanilia
  • Przepis na nagrody
  • Tort motyl
  • Tort mecenas
  • Piramida orzechowa
  • Piernik na świąteczny stół

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA