CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Wianuszek wanilia
Przyrządzenie ciasat: połączyć składniki babki i wymieszać na wysokich obrotach. Ciasto wlać do tortownicy z kominkiem. Piec w temperaturze 180...

  • Ciasto biszkoptowe provenda: 500g
  • Jajka 250g
  • Woda 100g
  • Kakao provenda 10g
  • Składniki na krem: Krem do tortów adwokat 240g
  • Mleko 600g
  • Masło 200g


Przyrządzenie ciasta: Połączyć skłądniki biszkoptu i ubić na puszystą masę. Ciasto przełożyć do formy tortowej o średnicy 24cm. Piec w temperaturze 180°C około 45 minut. Przyrządzenie kremu: Wszystkie składniki połączyć i ubić na puszystą masę osobno napowietrzając masło lub margarynę. Stopniowo dodawać krem do tłuszczu aż do ujednolicenia konsystencji.


Wystudzony biszkopt przekroic na trzy warstwy. Można warstwy przesmarować dżemem. Przełożyć kremem i posmarować boki ciasta. Udekorować wg uznania i skropić tort adwokatem.


  • Tort motyl
  • Piernik na świąteczny stół
  • Wianuszek wanilia
  • Naleśniki
  • Czosnkowa zupa kremowa
  • Piramida orzechowa
  • Piernik szprycowany z marmoladą
  • Czekoladowy jeżyk
  • Przepis na nagrody
  • Pyzy z farszem

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA