CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Piramida orzechowa
Przyrządzenie ciasta: Połączyć składniki biszkoptu i ubić na wysokich obrotach na puszystą masę (5-7 minut). Wypiekać blat biszkoptowy w temp...

  • Ciasto biszkoptowe provenda: 500g
  • Jajka 250g
  • Woda 50g
  • Orzech włoski mielony 100g
  • Składniki na krem: Krem do tortów orzech 440g
  • Mleko 1000g


Przyrządzenie ciasta: Połączyć składniki biszkoptu i ubić na wysokich obrotach na puszystą masę (5-7 minut). Wypiekać blat biszkoptowy w temp. 180°C 20-25 minut. Przyrządzenie kremu: Wszystkie składniki połączyć i ubić na puszystą masę (3-5 minut)


Biszkopt po wystygnięciu nakropić lub posmarować dżemem, wyłożyć uprzednio przygotowany krem orzechowy. Kroić blat od cieńkiego paska do coraz szerszego, następnie nakładać od najszerszego do najwęższego formując piramidkę. Obłożyć równo tort kremem. Ozdobić pozostałym kremem, orzechami włoskimi oraz ażurkami wykonanymi z polewy Provenda Dark Extra.


  • Tort mecenas
  • Czekoladowy jeżyk
  • Piernik na świąteczny stół
  • Wianuszek wanilia
  • Czosnkowa zupa kremowa
  • Tort motyl
  • Pyzy z farszem
  • Naleśniki
  • Przepis na nagrody
  • Piernik szprycowany z marmoladą

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA