CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Tort mecenas
Przyrządzenie ciasta: Połączyć skłądniki biszkoptu i ubić na puszystą masę. Ciasto przełożyć do formy tortowej o średnicy 24cm. Piec w te...

  • Ciasto biszkoptowe provenda: 500g
  • Jajka 250g
  • Woda 50g
  • Orzech włoski mielony 100g
  • Składniki na krem: Krem do tortów orzech 440g
  • Mleko 1000g


Przyrządzenie ciasta: Połączyć składniki biszkoptu i ubić na wysokich obrotach na puszystą masę (5-7 minut). Wypiekać blat biszkoptowy w temp. 180°C 20-25 minut. Przyrządzenie kremu: Wszystkie składniki połączyć i ubić na puszystą masę (3-5 minut)


Biszkopt po wystygnięciu nakropić lub posmarować dżemem, wyłożyć uprzednio przygotowany krem orzechowy. Kroić blat od cieńkiego paska do coraz szerszego, następnie nakładać od najszerszego do najwęższego formując piramidkę. Obłożyć równo tort kremem. Ozdobić pozostałym kremem, orzechami włoskimi oraz ażurkami wykonanymi z polewy Provenda Dark Extra.


  • Przepis na nagrody
  • Tort mecenas
  • Piernik na świąteczny stół
  • Czosnkowa zupa kremowa
  • Naleśniki
  • Pyzy z farszem
  • Wianuszek wanilia
  • Czekoladowy jeżyk
  • Tort motyl
  • Piernik szprycowany z marmoladą

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA