CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Piramida orzechowa
Przyrządzenie ciasta: Połączyć składniki biszkoptu i ubić na wysokich obrotach na puszystą masę (5-7 minut). Wypiekać blat biszkoptowy w temp...



Przyrządzenie ciasta: Wszystkie składniki ciasta wymieszać przez około 3 minuty. Ciasto wylać na blachę i wypiekać w temperaturze 180ºC. Receptura na śmietanę: Dokładnie wymieszać stabilizator z wodą, następnie dodać roztwór do ubitej śmietany i delikatnie przemieszać.


Przygotować do dekoracji polewę czekoladową PRV DARK EXTRA i migdały. Upieczone ciasto przekroić dwa razy tworząc trzy blaty. Każdy blat nasączyć lub posmarować dżemem i przesmarować przygotowaną śmietaną. Gotowe ciasto schłodzić i pokroić na równe kwadraty a następnie na trójkąty. Ciastka oblać polewą i udekorować migdałami.


  • Naleśniki
  • Tort mecenas
  • Czosnkowa zupa kremowa
  • Wianuszek wanilia
  • Piernik szprycowany z marmoladą
  • Pyzy z farszem
  • Piramida orzechowa
  • Tort motyl
  • Przepis na nagrody
  • Piernik na świąteczny stół

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA