CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Piernik szprycowany z marmoladą
Miód i marmoladę zalewamy gorącą wodą - łączymy. Następnie dodajemy olej, jaja i ciasto piernikowe. Mieszamy na średnich obrotach okoo 3 minu...

  • Ciasto na gofry 500g
  • Mąka pszenna typ500 500g
  • Mleko 1000g
  • Woda 700-800g
  • Olej 40g


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera lub ubijaczki(najpierw wolne obroty, potem szybkie). Aby uzyskać gładką, jednolitą konsystencję zaleca się aby część wody dodać po wstępnym zamieszaniu. Naleśniki smażyć z obu stron.




  • Tort motyl
  • Czekoladowy jeżyk
  • Piramida orzechowa
  • Pyzy z farszem
  • Wianuszek wanilia
  • Tort mecenas
  • Piernik szprycowany z marmoladą
  • Przepis na nagrody
  • Piernik na świąteczny stół
  • Czosnkowa zupa kremowa

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA